promocija 28. travnja

Hoće li Pavla Svirca Možemo! izbaciti iz stana koji mu je dodijelio Bandić? Odgovor se krije u romanu 'Moj život s Milanom'

21.04.2022 u 11:25

Bionic
Reading

'Istinska literatura, duhovita, urbana, lirska proza što neposredno reagira na Zagreb u pandemiji i nakon potresa; dijelom i triler, jer do zadnjeg retka knjige zajedno s autorom strepimo hoće li ga Možemo! izbaciti iz stana koji mu je kao zaslužnom umjetniku dodijelio Milan Bandić; štivo dakako pesimistično, ali i popunjeno toplim sentimentom,' o romanu je napisao Tomislav Čadež

Naklada OceanMore najavljuje promociju knjige 'Moj život s Milanom' autora Pavla Svirca u četvrtak, 28.4. 2022. u Atriju Teatra &TD u 19 sati.

Sudjeluju: Pavle Svirac, Tomislav Čadež, Enes Vejzović

Novi roman Pavla Svirca bavi se Zagrebom u pandemiji i nakon potresa

Roman "Moj život s Milanom" djelo je Pavla Svirca, književnog aliasa Željka Špoljara, kolumnista tjednika Nacional. Željko Špoljar (1975.) autor je romana "Gumeni galeb" (prva nagrada za neobjavljeni roman, Matica hrvatska, 2008.), "Štakorbar" (Nagrada Drago Gervais, 2013.) i "Petokoronaš". Objavio je zbirke priča "Moj brat Felix Krull" i "Teškoće pri gutanju".

Pod pseudonimom Pavle Svirac izišle su mu knjige "Književna groupie", "Strovaljivanje", "Slikaranje" i "Kako biti hipster".

U romanu "Moj život s Milanom", podnaslovljenom kao "roman iz suvremenog života", Svirac šaljivo "komentira pojave hrvatskog književnog sazviježđa".

"Pri čemu, u prepoznatljivom diskursu, spaja zamjetnu erudiciju s rafiniranim humorom. Željko Špoljar, alias Pavle Svirac, književni je fenomen," napisao je Boris Rašeta u Novostima.

"Istinska literatura, duhovita, urbana, lirska proza što neposredno reagira na Zagreb u pandemiji i nakon potresa; dijelom i triler, jer do zadnjeg retka knjige zajedno s autorom strepimo hoće li ga Možemo! izbaciti iz stana koji mu je kao zaslužnom umjetniku dodijelio Milan Bandić; štivo dakako pesimistično, ali i popunjeno toplim sentimentom," o romanu je napisao Tomislav Čadež u Jutarnjem listu.