kazališna poslastica

Hit cabaret 'Joj, Hrvati!' ponovo u Ludoj kući

23.03.2021 u 20:03

Bionic
Reading

Nakon nekoliko mjeseci, dnevne brojke su dopustile da s radom nastavi najposjećenije kazalište u Hrvatskoj, Luda kuća. Tako se u Zvonimirovu 63 vraća i satirični cabaret 'Joj, Hrvati!'

Živimo usred velikog povijesnog događaja, a kažu da je upravo povijest učiteljica života. Zato su je petero glumaca izokrenuli potpuno, da paše uz ova izokrenuta vremena u kojima živimo. Buga, Muhlo, Matija Gubec, Nikola Tesla i Franjo Tuđman već se nalaze u udžbenicima povijesti, a kroz cabaret 'Joj, Hrvati' pridružit će im se i Milan Bandić, HDZ, SDP, Domovinski pokret, poznati TV voditelj, brojni likovi iz javnog života, a sve je to začinjeno zabavnim pjesmama uz dašak turbo – folka, , stoji u najavi. Za glazbu se pobrinuo Mario Mirković, a za koreografiju Ida Jolić.

Autor predstave 'Joj Hrvati' Ivan Đuričić kaže kako predstava ismijava sve one lude političke i društvene situacije koje nas okružuju, iako su smještene u povijesni okvir.

'To je predstava u kojoj se smijete svemu onome zbog čega doma plačete', napisala je jedna gledateljica nakon predstave. Ovaj suludi satirični cabaret možete pogledati samo u Ludoj kući, što je i bilo za očekivati od otkačenog dvojca Renea Bitorajca i Branka Đurića Đure koji su vlasnici kazališta Luda kuća.

Glumci Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Paola Slavica i Tana Mažuranić zabavljat će vas u Ludoj kući već ovog petka 26. ožujka i onda ponovno 18. travnja.