Nova predstava

Gradsko kazalište Žar ptica daje priliku mladim autorima

21.03.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Tekst 'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari', mlade autorice Ane Ivanović, proglašen najboljim na prvom Natječaju za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u organizaciji regionalne platforme Od malih nogu – Gradsko kazalište Žar ptica premijerno postavlja na scenu 28. travnja u 19:00

Gradsko kazalište Žar ptica želeći podržati suradnju s regionalnom platformom dječjih kazališta Od malih nogu i dati priliku novim, mladim dramskim autorima - pobjednički tekst postavlja kao svoju drugu ovogodišnju premijeru. Režija je povjerena Renati Caroli Gatica, koja je u svoj autorski tim, uz dramaturginje Dunju Fajdić i Maju Katić, uvrstila kostimografkinju Sandru Dekanić, koreografa Damiana Cortesa Albertija te skladatelje Ivanu Đulu i Luku Vrbanića.

U predstavi igraju Bogdan Ilić, Dunja Fajdić, Maja Katić i Dean Krivačić, a premijera će se održati 28. travnja u 19 sati. 'Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari' bavi se univerzalnom temom odrastanja. Govori o djeci - koja rastu i polako se počinju opraštati od svojih igračaka, zaboravljajući ih na skrovitim mjestima dječjih soba - ali i o odraslima koji se s nostalgijom prisjećaju svojih bezbrižnih djetinjstva.

Riječ je o najboljem, između 70 pristiglih tekstova iz Srbije. Hrvatske, Slovenije i Crne gore, o kojima je odlučivao regionalni žiri u sastavu: Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica; Tijana Grumić, dramaturginja i dramska spisateljica; Ilija Gajević, profesor književnosti; Rok Kravanja, glumac i Igor Tretinjak, kazališni kritičar i teatrolog. Osim pobjedničkog teksta, žiri je izdvojio još 7 tekstova koji su ušli u najuži izbor, koji će biti objavljeni i javno čitani u sklopu platforme Od malih nogu.