PREKINITE DRAMU

Globalna akcija Muzeja prekinutih veza u povodu Valentinova

  • Autor: V. I.
  • Zadnja izmjena 10.02.2015 15:05
  • Objavljeno 10.02.2015 u 10:38
Zagreb - Stross

Zagreb - Stross

Izvor: Promo fotografije / Autor: Muzej prekinutih veza

Muzej prekinutih veza iz Zagreba na Valentinovo će svjetskom akcijom naziva 'Prekinite dramu' (Cut the Drama) potaknuti one koji su raskinuli vezu da se oslobode ljubavnih lokota kojima su zaključali svoje srce na mostovima i ogradama širom svijeta

Oslobađanje mostova, ograda i ostalih nosivih konstrukcija od balasta prekinutih ljubavi krenut će u desetak gradova diljem svijeta: primjerice, u Moskvi na mostu Lužkov, na hamburškom Landungsbrückenu, na ogradi Shoreditch u istočnom Londonu ili u Fisherman's Wharfu u San Franciscu.

U Hrvatskoj će akcija početi u Drveniku, na šetalištu Donja vala i u Zagrebu u neposrednoj blizini Muzeja prekinutih veza, na kraju Strossmayerovog šetališta na Gornjem gradu.

Drvenik, šetalište Donja vala Muzej prekinutih veza

Drvenik, šetalište Donja vala Muzej prekinutih veza

Izvor: Promo fotografije / Autor: Muzej prekinutih veza

Prekinuti lokoti i priče koje ih prate pronaći će svoje mjesto u fundusu Muzeja prekinutih veza ako njihovi vlasnici odluče podijeliti svoje iskustvo donacijom eksponata putem www.brokenships.com. Akciju ćete moći pratiti i u živo na društvenim mrežama uz oznaku (hashtag#CutTheDrama

Muzej prekinutih veza nastao je u Zagrebu 2006. kao autorski koncept Olinke Vištice i Dražena Grubišića. Muzejsku zbirku čine priče i predmeti koji ih prate kao ostavština prekinutih ljubavnih veza. Muzej prekinutih veza od 2006. do 2010. egzistirao je isključivo kao putujuća izložba. Od 2010., uz nastavak gostovanja diljem svijeta, otvoren je i stalni postav na zagrebačkom Gornjem gradu. Uživa ugled jedne od najjačih zagrebačkih turističkih atrakcija. Dobitnik je nagrade Kenneth Hudson za najinovativniji muzej Europe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!