SHIP festival

Gig na šibenskoj tvrđavi, u Azimutu ili Tunelu? Još se stigneš prijavit

14.02.2024 u 15:33

Bionic
Reading

Kad je u pitanju domaćin prvog, a sad i drugog SHIP festivala, grad Šibenik, set the scene nije nužan, ali ipak ćemo ga složit. Polovica devetog mjeseca, miris mora i krema za sunčanje, a kroz Šibenik vajba par tisuća zaljubljenika u top trake

Stage varijante: tvrđava sv. Mihovila, klub Azimut, Kuća umjetnosti Arsen ili Tunel. Prijave za bendove su u tijeku, još malo pa nestalo, stoji u priopćenju.

Domaći i strani izvođači koji žele zasvirati pred predstavnicima europske, ali i svjetske scene, stignu se prijaviti još kratko. Prošle je godine publika SHIP-a brojala preko 3.000 ljudi, od kojih je bilo više od 300 glazbenih profesionalaca i više od 40 bendova. Tko će biti među onima koji će ove godine imati priliku zasvirati na najjačim pozornicama festivalske scene od 12. do 15. rujna, saznat će se u travnju nakon detaljne obrade svih prijavljenih. Prijave su otvorene još malo manje od mjesec dana, točnije - do 11. ožujka. 

Jedna od garancija brutalnog SHIP festivala ove godine, osim činjenice da ćeš imati priliku preslušat 40-tak domaćih i svjetskih imena je i ovogodišnji headliner - (CHK CHK CHK). Disco punk genijalci stat će na stage Tvrđave sv. Mihovila 12. rujna ove godine. Poznati po prvoklasnim nastupima koji pršte od energije, česti su i poželjni gosti poznatih svjetskih festivala, a sad će na mapu svojih nezaboravnih nastupa upisati i SHIP 2024.

Festival SHIP organizira Ured za izvoz glazbe Hrvatska (HUZIP, HGU, HUIG, HUOKU) u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik, a festival su podržali Ministarstvo kulture i medija RH, HDS ZAMP, Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko kninske županije.