'Začini čitanje!'

Frakturina zelena inicijativa – uz kupljenu knjigu daruju biljku

04.04.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Koju ćete knjigu listati ovog proljeća? A koja će biljka listati na vašem prozoru? Ako još nemate odgovor na ova pitanja, tu je zelena inicijativa nakladničke kuće Fraktura – uz kupnju čak dvadeset i četiri knjige dobivate 10% popusta i biljku na dar

Na Frakturinu popisu pronaći ćete najuzbudljivije naslove, od kojih je jedanaest objavljeno u sklopu projekta Growing Together, osmišljenog s ciljem održivijeg, inkluzivnijeg i samosvjesnijeg europskog društva.

Kupnja knjiga, uz popust od 10%, dolazi s čašicom Biljke-To-Grow ekološke inicijative Biljkoborci – začinskih i jestivih biljaka čiji će uzgoj lako svladati i početnici. Cherry rajčica, bosiljak i peršin samo su neki od plodova koji će klijati na vašem prozoru dok budete otkrivali najbolju suvremenu svjetsku književnost, poručuju iz Frakture, dodajući kako ovaj jedinstveni poklon, osmišljen u sklopu projekta Growing Together, pokazuje senzibilitet za ekološku situaciju u svijetu koji nas okružuje te ga izdvaja od drugih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije.

Podsjetimo, u sklopu projekta Growing Together već su održane zelene akcije, poput sadnje 5000 stabala na lokaciji Zvjezdano selo Mosor u suradnji Frakture , Boranke i Hrvatskih šuma , s ciljem pošumljavanja opožarenih područja Republike Hrvatske. Sljedećih 5000 stabala bit će posađeno ove jeseni, a kupovinom knjiga iz projekta svaki će kupac sudjelovati u nabavci sadnica za ovu zelenu kampanju.

O sjajnim knjigama objavljenima u sklopu projekta Growing Together već smo pisali, a ovom prilikom treba izdvojiti tri najnovija naslova – Jezerska voda nikad nije slatka Giulije Caminito u prijevodu Alje Gudžević, Lađara Andrzeja Stasiuka u prijevodu Mladena Martića, i Djevojčicu Camille Laurens u prijevodu Vlatke Tor. Od ostalih knjiga s popisa može se izraditi pravi žanrovski buket: to su, među ostalim, dobitnik prestižne Prix Goncourt, roman Anomalija Hervéa Le Telliera (prijevod Ursula Burger), originalni krimić Noćni pjevač Johanne Mo (prijevod Elizabeta Vrbančić) i potresni portret pjesnikinje Sylvije Plath, Euforija Elin Cullhed (prijevod Lana Momirski).

Knjige pronađite u Frakturinoj web-knjižari i u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) do 20. travnja ili do isteka zaliha.

Začinite čitanje – kupite knjigu, posadite biljku!