18. izdanje nagrade

Objavljeni dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika

04.04.2023 u 09:40

Bionic
Reading

Objavljeni su dobitnici osamnaestog natječaja za nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2022. godinu za najbolji rukopis autora do 35 godina starosti, koji organizira udruga Kultipraktik

Odlukom žirija u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar odabrani su Ivana Butigan i Nikola Šerventić.

Organizatori pozivaju ostale autore da i dalje šalju svoje rukopise, jer natječaji su trajno otvoreni.

Radovi autora mogu se pročitati na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika, na kojoj će idućih dana biti objavljeni i novi izbori iz nagrađenih rukopisa.

Ivana Butigan (Zagreb, 1987.) diplomirala je komparativnu književnost i portugalski jezik i književnost na Filozofskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2021. Počela je pisati kratke priče, koje su joj najdraža forma. 2022. ušla je u uži izbor natječaja Sedmica & Kritična masa.

Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) završio je diplomski studiji fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Pjesme su mu objavljene na regionalnim književnim portalima, u časopisu Tema, te u grupnoj zbirci "Na početku novog kruga". Sudjelovao je na književnom susretu "Zagrijavanje do 27". Izbor pjesama predstavljen mu je u emisiji Poezija naglas na Trećem programu Hrvatskog radija, a pjesma "ti" uvrštena je u zbornik za nagradu "Milo Bošković". Bio je u užem izboru za nagradu "Na vrh jezika" 2022., i u izboru deset najboljih rukopisa za nagradu "Mak Dizdar" 2022. Živi i radi u Zagrebu.