'Cest is d'Best'

[FOTO] U Zagrebu otvoren najveći i najstariji ulični festival, pogledajte neobične prizore iz centra grada

19.08.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Otvoren je 26. međunarodni ulični festival Cest is d'Best. U iduća četiri dana na nekoliko lokacija u Zagrebu posjetitelji će sudjelovati na različitim radionicama i gledati zanimljive performanse

Tradicionalnom utrkom radnika zagrebačke Čistoće na glavnom gradskom trgu započeo je u četvrtak još jedan ulični festival Cest is d'Best, međunarodni, multimedijalni ulični festival koji oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam te briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”. Festival je u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac otvorio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Tijekom održavanja manifestacije očekuje se nekoliko desetaka tisuća posjetitelja na brojnim lokacijama Donjeg grada. Riječ je o bogatom, šarenom i veselom programu za sve uzraste, napominju organizatori, koji obuhvaća brojne komponente: od glazbene, kazališne i performerske pa sve do likovne, plesne i sportske. Od ove godine festival se otvorio na još jednoj lokaciji, novootvorenoj pješačkoj zoni u staroj Vlaškoj, gdje će se također održati dio programa.

  • +35
U Zagrebu počeo najveći i najstariji ulični festival Cest is d'Best Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Organizatori Festivala pripremili su i više koncerata, mnogo uličnih svirki, desetak kazališnih predstava, nekoliko plesnih događaja, oko 50 nastupa performera, dvadesetak likovnih, cirkuskih i drugih radionica. Čitav program festivala dostupan je na internetskoj stranici.

"Cilj festivala je vratiti kulturu i umjetnost među građane i dati im mogućnost da uživaju u programima koji su nedostupni, rijetko dostupni ili skupi", izjavio je za HRT povodom otvaranja festivala Zlatan Jaganjac, njegov direktor.

  • +9
Tradicionalna utrka radnika zagrebačke Čistoće Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic