u riječkom HNK

[FOTO] Sinoć je održana premijera komedije 'Na Tri kralja ili kako hoćete', riječ je o slavnom Shakespearovom komadu koji propituje identitet i ljubav

13.04.2022 u 09:55

Bionic
Reading

Komedija Williama Shakespearea 'Na Tri kralja ili kako hoćete' u prilagodbi i dramatizaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković izvedena je premijerno u utorak u HNK-u Ivana pl. Zajca

U glavnim ulogama bili su Edi Ćelić, Tanja Smoje i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Uz njih nastupili su Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Dean Krivačić, Romina Tonković i drugi. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, skladatelj Josip Maršić, a oblikovatelj svjetla Alan Vukelić.

Redateljica Franka Perković je u najavi predstave ocijenila da su napravili dobru predstavu i iskoristili sav potencijal ansambla Hrvatske drame. Ustvrdila je da riječki HNK ima jedan od najboljih glumačkih ansambala, ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji te dodala da ovu predstavu ne bi mogla napraviti u 90 posto kazališta koje pozna.

"Na Tri kralja ili kako hoćete" pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a nastala je u najzrelijem periodu njegova stvaralaštva. Radnja se temelji na naizgled klasičnom ljubavnom trokutu u kojem djevojka prerušena u mladića zavodi ženu u ime muškarca kojeg voli, a ta se žena pak zaljubljuje u djevojku misleći da je mladić. U toj se zabuni propituje i sama bit privlačnosti, identiteta i ljubavi.

  • +27
Premijera komedije 'Na Tri kralja ili kako hoćete' u riječkom HNK Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL