u riječkom HNK

[FOTO] Sinoć je održana premijera komedije 'Na Tri kralja ili kako hoćete', riječ je o slavnom Shakespearovom komadu koji propituje identitet i ljubav

  • Autor: V. Ba. / Hina
  • Zadnja izmjena 13.04.2022 09:57
  • Objavljeno 13.04.2022 u 09:55
Glumac Jasmin Mekić

Glumac Jasmin Mekić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Komedija Williama Shakespearea 'Na Tri kralja ili kako hoćete' u prilagodbi i dramatizaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković izvedena je premijerno u utorak u HNK-u Ivana pl. Zajca

U glavnim ulogama bili su Edi Ćelić, Tanja Smoje i Aleksandra Stojaković Olenjuk. Uz njih nastupili su Jasmin Mekić, Jelena Lopatić, Dean Krivačić, Romina Tonković i drugi. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimografkinja Barbara Bourek, skladatelj Josip Maršić, a oblikovatelj svjetla Alan Vukelić.

Redateljica Franka Perković je u najavi predstave ocijenila da su napravili dobru predstavu i iskoristili sav potencijal ansambla Hrvatske drame. Ustvrdila je da riječki HNK ima jedan od najboljih glumačkih ansambala, ne samo u Hrvatskoj, nego i u široj regiji te dodala da ovu predstavu ne bi mogla napraviti u 90 posto kazališta koje pozna.

"Na Tri kralja ili kako hoćete" pripada najizvođenijim i najpopularnijim Shakespeareovim komedijama, a nastala je u najzrelijem periodu njegova stvaralaštva. Radnja se temelji na naizgled klasičnom ljubavnom trokutu u kojem djevojka prerušena u mladića zavodi ženu u ime muškarca kojeg voli, a ta se žena pak zaljubljuje u djevojku misleći da je mladić. U toj se zabuni propituje i sama bit privlačnosti, identiteta i ljubavi.

  • +27
  • +24

Premijera komedije 'Na Tri kralja ili kako hoćete' u riječkom HNK

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!