SVIJET I RAZLIČITOST

Film Tomislava Radića pred francuskom publikom

28.11.2012 u 15:33

Bionic
Reading

U Kulturnom centru Jean Cocteau u Seine-Saint-Denis 28. studenog održat će se projekcija filma Tomislava Radića 'Što je Iva snimila 21. listopada 2013.' iz 2005. koji je osvojio Veliku zlatnu arenu na Festivalu igranog filma u Puli

Organizacija 'Opservatorij kulturne različitosti' osnovana je 2000. godine.

Projekcija Radićevog filma održat će se u sklopu večeri posvećene Hrvatskoj u sklopu njihovog programa 'Svijet i različitost' koji spaja državu, kulturni centar, film i organizaciju – tako se nastoji rasvijetliti ne samo kulturnu različitost, no isto tako i propitkivanja koja se provlače kroz život zemlje-gošće.

U trenutku kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju koja se nalazi u žarištu financijske krize, činilo se primjerenim dobiti uvid u hrvatsku kulturu koja se nalazi na raskrižju različitih kultura i religija. Prikazivanjem dokumentarnog ili igranog filma nastoji se ispitati odnose između kulturne i umjetničke različitosti, demokracije i rasta.

Nakon projekcije uvijek uslijedi okrugli stol s akterima i poznavateljima kulture dotične zemlje. Ovoga će puta ti gosti biti Henri Heuger i Magdalena Petrović.