'TO LOVA AND BACK'

Film Jakova Sedlara na američkom LGBTQ festivalu

02.06.2021 u 14:11

Bionic
Reading

Film 'To Love and Back' Jakova Sedlara o mladoj Ruskinji koja istražuje svoj identitet na Pride paradi u Tel Avivu, imat će od 4. do 8. lipnja svjetsku premijeru na online LGBTQ filmskom festivalu u Philadephiji

'Važno je što se film premijerno prikazuje na jednom od najvećih i najpoznatijih LGBTQ festivala na svijetu, nakon kojega će automatizmom ići na još barem deset do petnaest festivala', rekao je redatelj za Hinu.

Kaže da je riječ o doku-drami koju je snimio nakon što je upoznao glavnu protagonisticu koja je došla u Tel Aviv istražiti tko je ona uistinu.

'Onda sam ju upoznao s Alinom koju sam znao od ranije, a koja je prava lezbijka i tako je krenula priča', objasnio je Sedlar.

Snimali su u Tel Avivu i u okolici Moskve tijekom mjesec i pol dana.

Hrvatski naslov filma bit će 'Do ljubavi i natrag', a premijerno prikazivanje u Hrvatskoj Sedlar očekuje tijekom ljeta, no još nije utvrđen točan datum.

Festival, koji se održava s ciljem promicanja tolerancije i nezavisnih filmaša, u svom lipanjskom ciklusu donosi sedamnaest filmova. Zbog pandemije održava se online.