NOMINACIJE ZA ZLATNU MALINU

Evo tko je u konkurenciji za najgori film!

14.01.2015 u 17:55

Bionic
Reading

Poznati su i kandidati za Zlatnu malinu, nagradu koja se uoči dodjele Oscara tradicionalno dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini

Četvrti nastavak 'Transformera: Doba izumiranja' ima čak sedamnominacija, među kojima i onu za najgori film, najgoreg redatelja inajgori scenarij.

Među nominiranima je i Cameron Diaz. Poznata glumica jekandidatkinja u kategoriji za najgoru žensku ulogu u filmovima 'The Other Woman' i 'Sex Tape', kao i za najgoru sporednu žensku ulogu u filmu 'Annie', objavio je NBC

365678,365455,365449,365400Adam Sandler
, koji je 2012. postavio rekord u broju osvojenih Zlatnih malina u filmu 'Jack and Jill', i ove godine je kandidat za najgoru mušku ulogu u filmu 'Obiteljski kaos' (Blended). Među nominiranima ove godine su i filmovi 'The Legend of Hercules' i 'Saving Christmas' s po šest nominacija. Od naslova koji su se našli u utrci su i kino hit 'Teenage Mutant Ninja Turtles', kao i triler 'Left Behind' s Nicolasom Cageom.

Pobjednici Zlatne maline bit će proglašeni 21. veljače.

Zanimljivo je da su 'Transformeri' bili peti na američkom box officeu sa zaradom od 245 milijuna dolara u kinima.

Zlatnu malinu dodjeljuje posebna fondacija, osnovana još 1980, kao parodiju na nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost, Oscar.

Nagrada je u obliku maline, veličine je loptice za golf, a vrijedi manje od pet dolara.