ZAVRŠNE PRIPREME

Dubrovnik u iščekivanju početka snimanja Robina Hooda

14.02.2017 u 13:06

Kulise za potrebe snimanja Robin Hood: Origins dominiraju gradskom jezgrom

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić

Bionic
Reading

Početak snimanja filma 'Robin Hood: Origins' najavit će u subotu, 18. veljače, u Dubrovniku redatelj filma Otto Bathurst, izvršni producent E. Bennett Walsh, ministrica kulture Republike Hrvatske Nina Obuljen Koržinek te ministar turizma Gari Cappelli

Dubrovnik će u ovoj trilogiji predstavljati srednjovjekovni grad Nottingham, a trotjedno snimanje će se odvijati na dijelu Straduna, u Ulici sv. Dominika, na predjelu iza Katedrale, u podnožju tvrđave Minčeta te u Posatu.

Tijekom svog boravka u Dubrovniku u studenom prošle godine, kada je gradonačelniku Andru Vlahušiću predstavio završne nacrte scenografije, izvršni producent filma E. Bennett Walsh je izjavio da 'nijedan drugi grad ne bi bio adekvatna alternativa'.

Jedan je od producenata filma i slavni glumac Leonardo DiCaprio. Budžet je za ovaj film 90 milijuna dolara, a dodatnih 100 milijuna uložit će se u njegovu promociju. Samo na račun noćenja u Dubrovniku uprihodit će se više od deset milijuna kuna.

Tijekom snimanja u Dubrovnik bi trebalo stići i nekoliko oskarovaca, među njima i Jamie Foxx kojem će pripasti uloga Little Johna, Taron Egerton koji će utjeloviti Robina Hooda i Irkinja Eve Hewson kojoj je pripala uloga Marion.