KOMEMORACIJA

Dubrovčani se oprostili od Pređe

20.02.2011 u 16:34

Bionic
Reading

Dubrovčani su se danas komemoracijom oprostili od glumca Predraga Vušovića

U kazalištu 'Marina Držića' danas je održana komemoracija u spomen na nedavno preminulog glumca Predraga Vušovića Pređa.

Od tog istaknutog hrvatskog glumca prigodnim riječima oprostili su se ravnateljica kazališta Jasna Jukić, jedan od osnivača Studenskog teatra 'Lero', redatelj i novinar Davor Mojaš te intendant Dubrovačkih ljetnih igara Ivica Prlender.

Uz prisjećanje na njegov glumački doprinos posebno na dubrovačkim pozornicama, prikazani su frangmenti iz njegovih predstava na Dubrovačkim ljetnim igrama Ekvinocijo i Dundo Maroje.

U spomen na Predraga Vušovića Pređa sutra će se komemoracija održati i u njegovu matičnom Dramskom kazalištu 'Gavella' u Zagrebu. Posljednji ispraćaj bit će na dubrovačkom groblju Boninovo u utorak 22. veljače, a pokop istog dana u Risnu u Boki Kotarskoj.

Vušović je umro 17. veljače u Zagrebu od posljedica moždanog udara, u 51. godini. Rođen je 29. kolovoza 1960. u Kotoru, osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. bio je stalno nastanjen u Zagrebu.