NUŠIĆEV 'POKOJNIK'

Druga premijera Ulyssesa u režiji Lenke Udovički

01.08.2012 u 10:00

Bionic
Reading

"Pokojnik", naziv je druge premijere ovogodišnje sezone kazališta Ulysses koja će se održati u četvrtak, 2. kolovoza na Malome Brijunu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Riječ je o predstavi, kako su najavili članovi autorskog tima, "najpopularnijeg i najprevođenijeg srpskog komediografa Branislava Nušića" koju je režirala umjetnička voditeljica kazališta Ulysses Lenka Udovički.

Po njenim riječima "Pokojnik" je posljednje, premda ne i najizvođenije Nušićevo djelo, ali je po mnogočemu, kako je rekla, "najsloženije, a ujedno suvremeno i fantastično uklopivo u sadašnji trenutak".

"Ovo je njegov posljednji komad, britka satira o čovjeku koji je zabunom proglašen mrtvim i nakon nekoliko godina izbivanja vraća se u svoj grad", istaknula je redateljica predstave Lenka Udovički. Dodala je kako ovaj i danas aktualan komad, po mnogim mišljenjima najbolje Nušićevo djelo, dovodi u središte upravo one elemente ljudske prirode značajne za shvaćanje beskrupuloznih mehanizama na kojima društvo počiva.

U glumačkoj ekipi "Pokojnika" su glumci Zijah Sokolović, Jelisaveta Seka Sablić, Miodrag Krivokapić, Filip Nola, Maja Posavec i Katarina Bistrović Darvaš.