mediteran film festival

Dokumentarni prvijenac Penélope Cruz u Širokom Brijegu

09.08.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Dokumentarni prvijenac holivudske dive Penelope Cruz bit će prikazan na 18. izdanju Mediteran film festivala (MFF) koji će se potkraj mjeseca održati u Širokome Brijegu i na kojem će u natjecateljskom dijelu programa biti prikazana i tri dokumentarna filma iz Hrvatske

Među deset kratkih dokumentarnih filmova koji će biti prikazani u Širokom Brijegu od 23. do 26.  kolovoza je i 'Ja sam jedan od sto tisuća' (Yo soy uno entre cien mil) redateljice Penélope Cruz iz Španjolske.

Film je premijerno prošle godine prikazan u Madridu, a govori o sudbinama djece oboljele od leukemije, njihovim životnim pričama, obiteljskim dramama te potiče na ulaganje više novca u istraživanja kojim bi se pomoglo liječenju i zaustavljanju ove teške bolesti koja pogađa troje od 100.000 djece.

Kako su priopćili organizatori, u natjecateljskom programu u okviru kratkometražnog dokumentarnog filma Mediteran Film Festivala bit će prikazano deset filmova. Kažu da je selektor Damir Čučić izabrao izvrsna ostvarenja od kojih su neka već pobrala nagrade na velikim festivalima regije i svijeta.

U tom dijelu programa bit će prikazan i dokumentarac 'Naslijeđe' redateljice Sanje Šamanović iz Hrvatske, a među 12 dugih dokumentarnih filmova prikazat će se i ostvaranje redateljice Bojane Burnać 'Moj život bez zraka' i 'Buffet željezara' redatelja Gorana Devića.

Pored višečlanog žirija koji će odlučivati i izabrati pobjednika u kategoriji dugometražnog i kratkometražnog filma, najbolje filmove tradicionalno će glasovanjem odabrati i publika.

Više o programu Mediteran Film festivala na službenoj stranici.