MUZEJ PREKINUTIH VEZA

Darovi bivših ljubavnika izloženi u Singapuru

13.01.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Muzej prekinutih veza - hrvatski umjetnički projekt koji je do sada ostvario preko 10 gostovanja u gradovima Hrvatske i Europe, ovih dana ima i svoju azijsku premijeru

Muzej koji 'liječi srca' od 7. siječnja ove godine gostuje u Singapuru u sklopu M1 Singapore Fringe Festivala. Otkako je otvorio vrata singapurskoj publici, privukao je veliki broj domaćih i inozemnih posjetitelja, kao i predstavnike vodećih svjetskih medija.

Kreativni umjetnički koncept autorskog dvojca Olinke Vištice i Dražena Grubišića, zamišljen kao doprinos konstruktivnom očuvanju emotivne baštine, oduševio je i kustose u Americi koji će Muzej prekinutih veza ugostiti na Valentinovo, 14. veljače, u San Franciscu.

Posjetitelji prilikom svakoga gostovanja i dalje imaju mogućnost vlastitom ostavštinom svojih prošlih ljubavnih avantura doprinijeti i kreirati postav muzeja. Muzej danas raspolaže bogatom emotivnom riznicom koja se sastoji od ljubavnih pisama, plišanih medvjedića i fotografija, pa sve do nešto neobičnijih ostataka ljubavnih brodoloma, kao što je to primjerice proteza za nogu anonimnog veterana koja je ipak trajala dulje od njegove veze sa socijalnom radnicom.

Rastućoj kolekciji putujućeg Muzeja uskoro će se pridružiti i knjiga koja će u tiskanom izdanju predstaviti stotinu eksponata i intimnih priča prikupljenih na brojnim gostovanjima diljem Europe.