playlista glumice

[ČUJ OVO] Hrvojka Begović: Kad mi se neka pjesma svidi, preslušavam je dok u potpunosti ne iscrpim materijal

12.03.2022 u 21:35

Bionic
Reading

Nakon kratke pauze, za novi nastavak našeg serijala 'Čuj ovo' piše glumica Hrvojka Begović

Muziku slušam na refule, stihijski, naletim na nešto što mi se svidi pa onda to preslušavam preko granice iritacije dok u potpunosti ne iscrpim materijal. Kad mi konačno bude dosta, obično naleti nešto drugo što mi u tom trenutku savršeno odgovara i tako u krug... Najviše volim kad mi netko drugi složi plejlistu koja me pogađa baš tamo gdje treba: rijetki su ti trenuci, ali kad se dogode - neprocjenjivi su. Radio Student me zna pogodit baš na tu foru, pa najčešće slušam upravo njih - u autu, doma, sve je narihtano na 100.5. Iako, otkako su krenule ove sulude bombe, projektili, tenkovi i sve ostale odurne, meni neshvatljive nebuloze koje uz to idu, moj siroti mali mozak i moje uši trenutno mogu primiti samo klasiku s 3. programa Hrvatskog radija. Ali budući da o klasici ne znam apsolutno ništa, ne mogu vam ponuditi 5 stvari klasične glazbe, nego ću vam ponuditi 5 stvari koje su mi obilježile zadnjih vrlo intenzivnih 6,7 mjeseci - stvari koje sam u tom periodu jako volila, slušala do iznemoglosti, izlizala i iscrpila i kojima ću se sigurno vraćati u nekim budućim nepravilnim intervalima i trenucima.

Stay bright, Kensington Lima

U 10. mjesecu, čini mi se, izbacili su album Southbound koji me potpuno osvojio, na prvu, pogodio me kao najpreciznija Amorova strelica, vratio u Split, na more, u Dalmaciju, valjda zbog te predivne fotke Feđe Klarića na naslovnici. Preslušavala sam cijeli album nekoliko tjedana bez prestanka, taman u to vrijeme sam snimala s Lukasom Nolom i atmosfera albuma mi je za to savršeno odgovarala, a od cijelog albuma najviše sam volila ovu prvu, Stay bright. Hvala, Kensington Lima.

Izvor: Društvene mreže

The fantasy life of poetry and crime, Pete Doherty & Frederic Lo

Vozila sam se u autu, na Radio Studentu je Neno, čini mi se, pustio ovu stvar koja je taman tad izašla, odslušala sam i rekla kajjeovo, došla kući, našla ju na netu i nakon toga idućih par tjedana iskoristila do maksimuma taj poetični, sjetni, a meni optimistični melos. Mislim da sam u to vrijeme bila pred premijeru Žene popularnog pokojnika u &td-u, pa mi je, osim votke s đumbirom na koju me navukla kolegica iz predstave, i Pete Doherty pomogao u radu na toj predstavi.

Izvor: Društvene mreže

I beg your pardon (I never promised you a rose garden), Lynn Anderson

Ova pjesma mi je vjerojatno došla u uho u neko nasumično, neodređeno jutro prošle jeseni - nigdje, niotkuda - i ostala neko vrijeme. Možda je čak došla kao odgovor na Diamonds and Rust koju sam dobila u poruci kao prijedlog za slušanje tog dana. Pjevušila sam ju za koncentraciju, uspavljivanje, a najčešće sam ju pjevala (dosta loše ali glasno) pod tušem. U ovu kategoriju spadaju i pjesme Dolly Parton, Raffaelle Carre, Anne Oxe, Bello e impossibile, Felicita, talijanske kancone, francuske šansone... lista je dugačka - uvuku se u uho same od sebe i žive sa mnom u mekoj kohabitaciji neko lijepo vrijeme.

Izvor: Društvene mreže

Anywhere, Rita Ora

Ovoj pjesmi se vraćam u zadnje 2 godine svaki put kad sam na rubu pucanja jer već dvije i pol godine zbog pandemije nisam prekoračila granice RH (ako ne računam dvodnevni izlet u Bihać, a ne računam), pa kad Rita Ora kaže take me anywhere ja isto otputujem u mislima i mislim si: aj, barem nešto. Osim toga, njezin šljokičasti stajling iz spota, kad pleše na Times Squareu mi je dosta ozbiljan mračni predmet želje. Kao i scena kad se u crvenoj bundi na nekom kamionetu tj. platformi vozi po New Yorku, pleše i maše. Može.

Izvor: Društvene mreže

Ne voliš me više, Marijan Ban

Taman sam bila završila rad na predstavi Gilgameš s Kićom Burićem i Indošem i pobjegla na dvodnevni šumski rehab, počinjala je jesen 2021., slušali smo Terezu Kesoviju Ima te, a onda se iznenada pojavio Marijan Ban s ovom pjesmom i nastavio se vrtjeti na mojoj plejlisti neko dulje vrijeme. Kombinacija taman za spoj jeseni i ljeta, šume u srednjoj Hrvatskoj i Dalmatinske obale. Mrnjau.

Izvor: Društvene mreže