SKANDAL U ILICI

Ćudoređu nema kraja: Profesorica usred predstave pokupila djecu, glumci ostali u šoku

  • Autor: M.P.
  • Zadnja izmjena 16.11.2018 13:13
  • Objavljeno 16.11.2018 u 12:54
tportal

Izvor: GD HISTRION / Autor: Histrioni

Tijekom predstave kazališne družine Histrioni 'Petak (za)metak', koju je režirao Ivan-Goran Vitez, u petak 14. studenog profesorica Druge ekonomske škole iz Zagreba procijenila je da sadržaj nije odgovarajući za njene učenike te ih je digla iz gledališta i izvela iz dvorane, prenosi Radio Antena

Profesorica Druge ekonomske škole Zagreb je usred predstave rekla grupi od oko 150 svojih učenika da takva izvedba nije za njih i izvela ih iz dvorane, prenijela je Radio Antena, a nemili događaj za taj je radio prokomentirala i glumica Ana-Marija Percaić, kazavši da joj se takvo nešto nije ranije dogodilo te da je dizanje dvije trećine gledališta uznemirilo nju i ostale glumce pa je predstava nakratko i zaustavljena.

Parcaić dodaje da su profesorice bile upoznate sa sadržajem predstave te da su slike i detaljan opis lako dostupni na internetu. Profesorima se čak i nudi da prije nego što dođu s razredom sami, besplatno, pogledaju predstavu i prosude je li ona primjerena za njihove učenike. Predstavu su pogledale već mnoge grupe učenika i do sada nije bilo nikakvih problema, dapače, primaju samo pohvale za izvedbu, dodaje Percaić. Iz škole iz koje su učenici došli u kazalište nisu željeli komentirati ovaj slučaj, a o svemu se na Twitteru oglasio redatelj:

Kazališna predstava 'Petak (za)metak' premijerno je izvedena u ožujku 2017., a u njoj glume Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Petra Vukelić, Duško Modrinić/Ivica Pucar i Zvonko Presečki.

Predstava tematizira demografiju, a redatelj Ivan-Goran Vitez, poznat po filmovima 'Šuma summarum' i 'Narodni heroj Ljiljan Vidić', o njoj je zapisao:

'Starohrvatska egida 'Ne bu mene ni’ko jebal' počela je uzimati svoj danak - Hrvatska je pred demografskom katastrofom. Hrvati kao da su zaboravili rađati se, dok i dalje umiru uporno i vješto. Čak i ovi koji se nekim čudom rode, jedva dočekaju stasati kako bi pobjegli glavom bez obzira negdje gdje je navodno bolje, bar dok i sami ne dođu tamo. Ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog kabareta demografske obnove 'U petak - (za)metak!' zadala si je zadatak, stoga, svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno, od prvih koraka, od stoljeća sedmog do devetog mjeseca. Dakle, ako ste mladi Hrvat ili mlada Hrvatica, saznat ćete kako i gdje susresti potencijalnog budućeg suosnivača brojne obitelji, kako biti sigurni da je on/ona taj/ta pravi/prava, kako se međusobno zbližiti izbjegavajući sve moguće zamke na putu ka zajedničkom životu i tijekom istoga, kako se brzo i uspješno vjenčati, koja će vam oplođavalačka poza garantirati kakvog nasljednika, kako cijelo to vrijeme biti unutar EU regulativa, ali i što činiti ako proizvodnja zapne, kao i ako ne zapne, tj. što sad sa svim tim potomstvom. A sve to garnirano mnoštvom prekrasnih songova i uzbudljivih statističkih podataka! Ukratko, kabaret je to uz koji ćete uživati, ali koji će vas pritom poučiti, ali i potaknuti, kako da uživate i nakon što se vratite kućama. Dok mi općimo, još Horvatska ni propala!

  • +13
  • +10

Petak (za)metak

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Histrion.hr/Ivan Goran Vitez

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!