od 11. do 18. kolovoza

Četiri hrvatska filma natječu se za najbolji dokumentarac 28. SFF-a

20.07.2023 u 15:23

Bionic
Reading

Hrvatska kinematografija neće imati svog kandidata za najbolji igrani film na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu (SFF) ali su u natjecateljski program u kategoriji dokumentaraca uvrštena četiri ostvarenja iz Hrvatske

Za najbolji dokumentarac na SFF-u natjecat će se "Što da se radi" Gorana Devića, "Dezerteri" Damira Markovine kao i "Horror Vacui" Borisa Poljaka te "Valerija" Sare Jurinčić.

Organizatori su objavili kako će na 29. SFF-u, koji se ove godine održava od 11. do 18. kolovoza, biti prikazano 49 filmova u okviru natjecateljskih programa. Za najbolji igrani film natjecat će se devet filmova iz šire regije, među kojima je "Izgubljena zemlja" Vladimira Perišića koji je u hrvatskoj manjinskoj koprodukciji zajedno sa Srbijom, Katarom, Francuskom i Luksemburgom. Hrvatski će se filmovi natjecati i u kategorijama za najbolji kratki film i najbolji studentski film.

"Prava istina priče o šori" čija je autorica Andrea Slaviček uvrštena je u natjecateljski program u kategoriji za najbolji kratki film dok će se "Niska trava" čiju režiju potpisuje David Gašo natjecati za najbolji studentski film.