NAGRADNJAČA

Cabaret Brecht na Brijunima

16.08.2012 u 09:06

Bionic
Reading

Kazalište Ulysses predstavlja predstavu 'Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija'. Mi smo za svoje čitatelje pripremili 5x2 ulaznice za predstave 16. i 17. kolovoza.

'Zadrživi uspon Artura Uija' Bertolt Brecht je napisao 1941. u manje od mjesec dana, čekajući u Finskoj vizu za Ameriku. Zbog gorljivog anti-hitlerovskog angažmana u Njemačkoj već nekoliko godina nije bio siguran. U ovom je komadu, u širokim satiričnim potezima, kroz prizmu gangsterskog miljea u doba financijske krize u Americi raščlanio okolnosti koje su omogućile Hitlerov dolazak na vlast. Svaka scena ove satirične alegorije parafraza je stvarnog povijesnog događaja ključnog za Hitlerov uspon u godinama koje su prethodile Drugom svjetskom ratu i u, za Brechta tipičnom pristupu društvu kao nečemu što se može i mora mijenjati, otvara mogućnost jednog drugačijeg sagledavanja poznatih događaja – kao niz propuštenih mogućnosti da se nadiruću opasnost spriječi.

Ullysesov 'Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija' kombinacija je mjuzikla, opere i drame koja kroz poetiku nijemog filma stvara groteskni brehtijanski svijet dvadesetih godina prošlog stoljeća, a završava u današnjem vremenu.

Po dvije ulaznice za predstavu 16. kolovoza osvojili su:

Zvjezdana Balić
Maja Jakšić
Danijela Krunić
Slavica Vrabec
Snježana Tončić

Po dvije ulaznice za predstavu 17. kolovoza osvojili su:

Maja Klanac
Emanuela Božac
Vesna Maretić
Borislav Nišević
Blaženka Mihalić Perman

Dobitnici ulaznice podižu u Fažani pred polazak broda za Mali Brijun, uz predočenje osobnog dokumenta.