TRI BARKE ZA VENECIJU

Braco Dimitrijević u Sarajevu sakuplja cipele

11.05.2009 u 14:10

Bionic
Reading

Jedan od najpoznatijih umjetnika s ovih prostora Braco Dimitrijević za potrebe umjetničke instalacije koja će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na ovogodišnjem 53. Venecijanskom bijenalu od građana Sarajeva traži 500 pari cipela

Umjetnička instalacija Brace Dimitrijevića koju će Ars Aevi predstaviti na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu sastoji se od tri barke, jedra s portretima Kafke, Tesle i Marinetija i 500 pari cipela građana Sarajeva. Umjetnik je zamolio građane tog grada da daruju svoje cipele koje će kao dio rada biti predstavljene u Muzeju moderne umjetnosti Ca' Pesaro.

Instalacija pod nazivom 'Sailing to Post History', uz barke s registracijskim tablicama Sarajeva, Dubrovnika i Venecije i grandiozne portretne fotografije ključnih ličnosti toka suvremene povijesti, Tesle, Kafke i Marinetija, koje služe kao jedra, imat će i cipele građana Sarajeva kojima će se napuniti drvena plovila. Dimitrijević na ovaj način želi uključiti građanstvo Sarajeva u kreiranje svoje instalacije iz novog ciklusa, piše Sarajevo x.

Venecijanski bijenale održati će se od 5. lipnja do 22. studenog 2009. godine, a Hrvatsku će predstavljati slikari Nikola Koydl, Zoltan Novak i Matko Vekić.