'SAM SAMCAT'

Bobo Jelčić počeo snimati novi film: Energija na setu je odlična!

03.03.2017 u 18:53

  • +4

Počelo snimanje filma 'Sam samcat' Bobe Jelčića

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Nikola Predović

Bionic
Reading

Film će se snimati na tridesetak zagrebačkih lokacija do sredine travnja, a u kinima se može očekivati iduće godine. Priča prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, i njegove pokušaje da održi kakve-takve obrise obitelji dugo nakon raspada braka.

U Zagrebu 3. ožujka pala je prva klapa novog filma redatelja Bobe Jelčića pod nazivom ‘Sam samcat’ u produkciji Zdenke Gold (Spiritus movens). Glumačka ekipa koja je okupljena oko filma je dobro potnata. Uz već spomenutog Rakana Rushaidata uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Nikša Butijer, Dražen Čuček i dr.

U novom Jelčićevom filmu u tri dijela pratimo emotivne faze glavnog lika nakon raspada braka. Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo. U prvom dijelu se, neuspješno, pokušava kretati legalno kroz sustav. Nerješiva situacija ga tjera da počne tražiti altrenativnije puteve do svog cilja. Tu počinje drugi dio priče. Pokušava izvući bilo kakve ‘mrlje’ u životu bivše žene kako bi osporio njeno pravo na skrbništvo, stric ga nagovara da otme dijete i pobjegne u drugu zemlju… Ali on od svega toga odustaje, jer ne želi učiniti ništa nelegalno. Treći dio je predah od svega. Taj dio promatra vrijeme koje on i dijete provode zajedno, u igri, ludovanju, bezbrižnosti. Ali ta idila naoko završi tragično.

Pomoćnik redatelja je Radivoje Andrić koji je s Jelčićem već radio na filmu Obrana i zaštita. Andrić je domaćoj publici poznat i kao redatelj kultnih Munja. 'Nakon tjedana proba danas smo s veseljem imali prvu klapu. Ekipa na setu je u vrlo dobrom raspoloženju. Osjećamo dobru energiju među glumcima i ekipom’, izjavio je redatelj Bobo Jelčić u pauzi snimanja. Dobro raspoložen bio je i glumac Krešimir Mikić.

‘Ovo je duboko emotivan film, glumci su se morali saživjeti s ulogom kako bi emocije izašle na vidjelo. Dobra energija je na setu.', poručio je.  Glavni glumac Rakan kaže kako su za sve scene imali temeljite glumačke probe, a i tehnička ekipa je jako dobro pripremljena, početak snimanja je krenuo vrlo ugodno i opušteno. Užitak je raditi u takvim uvjetima. 

Za prvu klapu ekipa je po običaju nazdravila pjenušcem, pred njima je snimanje tokom cijelog ožujka i djela travnja, a više informacija o filmu dostupno je na njihovoj službenoj facebook stranici.