VEČERI ISPUNJENE SMIJEHOM

Beogradska hit predstava 'Kerovi' gostuje u Hrvatskoj

17.09.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Kao jedna od najposjećenijih predstava u Zagrebu posljednjih sezona su 'Njuške', koje u Teatru EXIT igraju popularni glumci iz 'Gavelle' Enes Vejzović i Filip Križan, koje pune dvorane gdje god gostuju. Isti komad, prema tekstu Christophera J. Johnsona , australijskog redatelja i glumca, čiji je taj originalni tekst 'The Dog Logs' izvođen uspješno na pozornicama širom svijeta sada dolazi na hrvatske kazališne daske u srpskoj verziji, u režiji Erola Kadića

Ovo je urnebesna predstava koja se ne bavi ljudima, već psima. Psi su po srpskom kerovi. Transformaciju u brojne pseće pasmine donose na pozornice u Puli, Opatiji i Zagrebu dvoje sjajnih i popularnih beogradskih glumaca: Aleksandar Srećković zvan Kubura (koji je slavu u Hrvatskoj stekao ulogama u brojnim hrvatskim telenovelama, poput Ponosa Ratkajevih, Zakon ljubavi, Urota, Pod sretnom zvijezdom, Tajne...), a u Srbiji pamtimo ga iz serije Vratiće se rode, igra u sapunici Istine i laži, a upravo je snimio drugi dio filmskog hita Južni vetar, stoji u priopćenju.

Partner mu je Srđan Timarov, urbani beogradski glumac uspješne biografije, kojeg pamtimo iz filma Sveti Georgije ubiva aždahu, gledanih serija Montevideo, Bog te video i Senke nad Balkanom, te u novom, nagrađivanom filmu Gorana Markovića Delirijum tremens, koji igra trenutno u srpskim kinima.

Aleksandar i Srđan glume čak 14 različitih vrsti pasa. No, kako baš svi psi ovoga svijeta nalikuju na svoje vlasnike, tako i svi ovi psi u predstavi dobivaju tipične ljudske karakteristike. Poput rotvajlera, koji ima problema sa susjedima, mješanca koji u kasnim godinama otkriva ljubav, do afganistanskog hrta, koji je opsjednut svojim izgledom. Glumci su toliko uvjerljivi, smiješni, šarmantni, seksi, zavodljivi i zabavni u ulogama četvernožnih ljubimaca da publika vrišti i plače od smijeha.

Kerovi vas očekuju u tri dana u tri hrvatska grada: 14. listopada u Opatiji (Dom hrvatskih branitelja), 15. listopada u Opatiji (Centar Gervais) i u Zagrebu (kazalište Vidra). Počeci svih predstava u 20 sati.