255 besplatnih predstava

Bajka o Žar ptici svečano otvara 17. Naj, naj, naj festival

18.04.2017 u 11:54

Bionic
Reading

Naj, naj, naj festival djeci Zagreba dao je 255 besplatnih predstava

Sve je spremno za početak 17. međunarodnog  Naj, naj, naj festivala koji će sutra u 11 sati u Gradskom kazalištu Žar ptica biti svečano otvoren predstavom 'Bajka o Žar ptici' Ivice Boban u izvođenju kazališta domaćina. Prvi festivalski dan nastavit će se u 17 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka i završiti gostovanjem izraelske predstave 'Susjedi' u 19 sati u GK Žar ptica.

Festival je 2001. osnovala tadašnja ravnateljica Marija Sekelez s idejom da djeci Zagreba pokloni najbolje predstave iz cijele Hrvatske za proljetne školske praznike, a koji se potvrdio kao jedini festival dramskog kazališta za djecu u Zagrebu, i kao renomirana međunarodna kazališna manifestacija. U proteklih 16 godina na Naj, naj, naj festivalu prikazano je 255 predstava, od kojih su 55 izvela dječja kazališta  iz cijelog svijeta. Festivalske predstave od osnutka do danas posjetilo više od 70.000 posjetitelja.

Sve predstave prati Stručni ocjenjivački sud u sastavu: dramska umjetnica Marija Sekelez, kazališna kritičarka Bojana Radović, kazališna kritičarka Mia Mitrović, redatelj Želimir Mesarić i glumac Marko Makovičić. Najboljima u 10 kategorija, na zatvaranju Festivala, 23. travnja u 19 sati dodijelit će nagrade Zlatne Žar ptice.

Sve predstave su besplatne. Na taj način svakom djetetu je omogućeno da školske praznike provede u kazalištu uživajući u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Za festivalske predstave ne postoji mogućnost rezervacije.

Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka predstave na blagajnama kazališta gdje se predstave izvode.