bogata ponuda

Atraktivni popratni program ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala

05.07.2017 u 17:53

Bionic
Reading

Popratni program i sadržaj ovogodišnjega Pulskoga filmskog festivala predstavljeni su na konferenciji za novinare u srijedu u Puli, a ravnateljica tog festivala Gordana Restović tom je prigodom istaknula kako je programska ponuda organizacijski velik izazov jer je riječ o manifestaciji na otvorenome koja želi ponuditi umjetnost i tradiciju

I ove godine Pula PROfessional predstavlja program ispunjen predavanjima, panel-diskusijama, promocijama knjiga i druženjima profesionalaca iz audiovizualne industrije. Osim toga, dodala je Restović, iznimno je važan program mladih filmofila koji okuplja devet filmskih entuzijasta koji prate festivalske programe, pišu filmske kritike pod mentorstvom uvaženog kritičara Tomislava Kurelca i dodjeljuju nagradu mladih filmofila.

'Tema Pula PROfessional programa jest promocija i distribucija hrvatskoga i europskog filma', istaknula ja, dodajući kako je Mario Gigović izbornik programa Pula PROfessionala koji se održava od 17. do 20. srpnja u županijskoj gospodarskoj komori u Puli.

Festival će ove godine obuhvatiti pet tematskih izložaba na različitim lokacijama. U Srpskome kulturnom centru 13. srpnja bit će otvorena izložba beogradskog akademskog slikara Predraga Peđe Miloševića 'Purpur i tirkiz', u Galeriji 'Makina' dan poslije izložba fotografija Jelene Vukotić 'Ghosts of New York', a 16. srpnja Multimedijalni centar ugošćuje program Cinemaniac: Video Televizija Anticipacija, Nove kolekcije, Desktop Cinema.

 U kinu Valli 18. srpnja moći će se pogledati 'Filmski plakati srednje škole Primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula', a u Muzeju suvremene umjetnosti bit će otvorena izložba Zlatka Kopljara 'Prazno/Empty'. Glazbeni program sadržava 16 nastupa.

'Pulski filmski festival poseban je događaj i tradicionalno svake godine pretvara grad u centar filmske umjetnosti i zabave, a od velike je kulturne i društvene važnosti za grad. Njegova popularnost s jedinstvenom pozornicom kao što je pulska Arena ima jak utjecaj na stvaranje imidža destinacije koji u Pulu privlači velik broj posjetitelja svih generacija i dodatno obogaćuje turističku ponudu grada, postaje njegov zaštitni znak', istaknula je direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.