MEĐUNARODNI BALONAŠKI TJEDAN

Umjetničko djelo Ivana Rabuzina preletjelo Alpe na balonu

31.01.2019 u 15:36

Bionic
Reading

Ekipa Balon kluba Zagreb posjetila je Mautendorf gdje se održao Međunarodni balonaški tjedan

Dok su nas posljednjih tjedana obasipale vijesti o rekordnim snježnim nanosima u Austriji, hrabra ekipa Balon kluba Zagreb otputovala je upravo u tom smjeru, u mjesto Mautendorf u kojem se prošloga tjedna održavao Međunarodni balonaški tjedan.

  • +2
Međunarodni balonaški tjedan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Balon klub Zagreb

Balon klub Zagreb zajedno s još 15 balonaških ekipa, iskoristio je ove idealne zimske uvjete za tjedan dana odlične atmosfere i uzbudljivih natjecanja u prekrasnom alpskom krajoliku.

Bajkoviti prizori 'Svečanosti cvijeća', balona Varaždinske županije, iznad austrijskih Alpi prekrivenih snježnim pokrivačem uistinu ostavljaju bez daha.

Osim osvojene medalje za treće mjesto, koji je osvojio pilot Igor Mikloušić, možemo biti ponosni i na činjenicu da je prvo umjetničko djelo koje je preletjelo Alpe poteklo iz kista jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara naive Ivana Rabuzina.

Ove jedinstvene prizore možete pratiti na službenoj facebook stranici Balon kluba Zagreb, Instagram stranici te na internetu.

Sve balonoljupce i one koji će to tek postati obavještavamo da će prizore ovog i mnogih drugih balona moći vidjeti i na nebu iznad Hrvatske i to već početkom petog mjeseca kad će se iznad Krapinsko Zagorske županije odvijati najšareniji outdoor event u Hrvatskoj - Croatia Hot Air Balloon Rally.