TO SE ZOVE KAMPANJA

Ovo je najluđi predizborni spot ikad

30.10.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Islandski pjesnik Hallgrímur Helgason bio je kandidat Socijalno-demokratskog saveza na izborima održanima tijekom vikenda, pa je za tu priliku napravio i promotivnu snimku. Reći ćemo samo kako u pitanju nije uobičajeni propagandni spot pun lažnih osmijeha i obećanja

Na Islandu su proteklog vikenda održani parlamentarni izbori. Jedna od opcija bio je je Socijalno-demokratski savez (SDA), a njihov je kandidat pjesnik Hallgrímur Helgason.

S obzirom na to da se deset stranaka natječe za 63 mjesta u najstarijem saboru na svijetu, suparnici pronalaze najbizarnije načine na koje se izdvojiti iz gomile. SDA i njihov predstavnik Helgason snimili su vrlo neobičan spot koji ocrnjuje suparnike i poziva glasače da odaberu njih.

Promotivni spot kombinacija je muzike i animacije popularnih memova s interneta koji podsjećaju na greške prošle korumpirane vlade. Slobodno prevedeni stihovi spota glase otprilike ovako:

'Politika je kurva, kurva, kurva

Svi su prestali obraćati pažnju, pažnju, pažnju

Mi smo samo pijuni, pijuni, pijuni

Nemojte odabrati staru mafiju

Već nam se pridružite u novim i boljim vremenima.'

Sudeći po rezultatima izbora, spot nije baš polučio neke rezultate, no ipak se nadamo da će i kod nas neka stranka napraviti nešto slično!

Autor: YouTube