POSLUŠAJTE GORSKU SLUŽBU

'Luftmatratzen' nije dobar kad vjetar puše!

14.07.2017 u 17:43

Bionic
Reading

Hrvatska gorska služba spašavanja uvijek je dobar izvor pametnih savjeta uz pristojnu dozu humora. Najnoviji savjet turistima nakon što se vrijeme popravilo odličan je primjer njihove uobičajene duhovitosti

'Dragi turisti, kad ste na hrvatskoj obali i vjetar puše od kopna prema moru, molimo vas da ne koristite 'Luftmatratzen' (proguglajte si to, molim vas). Ako baš morate, ponesite sa sobom neki oblik identifikacije kako se Talijanska obalna straža ne bi zabunila i mislila da ste izbjeglice. Hvala', napisala je Hrvatska gorska služba spašavanja na svom Twitteru.

Nakon što je Sunce ponovo zasjalo na Jadranu, turisti su se vratili na plaže. HGSS objavio je svoje upozorenje turistima na nekoliko stranih jezika i na zabavan način ih upozorio na opasnosti izlaska na pučinu s 'luftićem'.

Primijetit ćete kako u njemačkom upozorenju nema dodatka o 'guglanju' s obzirom da je izvorna riječ njemačkog porijekla, dok su Talijanima u upozorenju umjesto da ponesu osobnu iskaznicu poručili da bi im se moglo dogoditi da se vrate kući prije vremena.

Ukratko, HGSS još je jednom od svog upozorenja napravio viralni hit! Uživajte!