IZBACIVANJE PUTNIKA

Incident u avionu digao frku na internetu, ovo su najbolje fore

18.04.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Američka aviokompanija United Airlines nasilno je izbacila putnika iz svog aviona kako bi napravili mjesta za svog zaposlenika. Zabilježili su to svojim mobitelima drugi putnici, video je vrlo brzo postao popularan na internetu, društvene mreže su preplavile duhovite dosjetke kojima je izražen gnjev prema United Airlinesu, a mi vam donosimo najzanimljivije fore

Podsjetimo, kompanija United Airlines bila je prisiljena pozvati putnike na prebukiranom letu iz Chicaga da dobrovoljno odustanu od leta kako bi ustupili mjesto zaposlenicima Uniteda za koje su u kompaniji smatrali da moraju biti na tom letu.

Ovakve situacije nisu nikakva novost, no praksa je u takvim situacijama ponuditi putnicima adekvatne poticaje zbog kojih bi dobrovoljno pričekali drugi let. Ponuda Uniteda nije ponukala nikoga na dobrovoljno odustajanje pa su pribjegli metodi slučajnog odabira putnika koje će skinuti s leta.

Autor: Youtube

Među 'dobrovoljcima' se našao i liječnik David Dao koji je odbio napustiti avion uz objašnjenje da ujutro mora pregledati svoje pacijente. Slučaj preuzimaju pripadnici sigurnosti koji su liječnika zgrabili iz njegovog sjedala i doslovno vukli po avionu, a prije nego što su ga nasilno izbacili uspjeli su mu i raskrvariti glavu.

Društvenim mrežama prosuo se gnjev bijesnih građana. Jedni zazivaju ostavku direktora Oscara Munoza, drugi pozivaju na bojkot United Airlinesa, a mi vam donosimo neke od duhovitijih dosjetki na račun ove aviokompanije.

 

Incident je prouzročio pad vrijednosti dionica zrakoplovne tvrtke za 2,6 posto i ogroman gubitak tržišnog kolača, a ni konkurencija nije ostala nijema na nemili događaj.