PRAKTIČNO? ZABAVNO?

Evo kako i vi u dvorištu možete stvoriti vatreni tornado visok šest metara

03.03.2017 u 06:44

Bionic
Reading

Bez da okolišamo, recimo na samom startu da ovaj potvhat ne preporučujemo apsolutno nikome. Dovoljno je da postoji jedan (prilično lud) čovjek kome je to pošlo za rukom bez usputnog spaljivanja okućnice i susjedove garaže

Jedan od najodvažnijih izumitelja na YouTubeu, Colin Furze, poznat je po tome da pri svojim pokusima sigurnost stavlja praktički na zadnje mjesto. Njegov najnoviji izum je (vjerojatno) najveći ljudskom rukom napravljeni tornado ikad. Uostalom, kombiniranje dvije najdestruktivnije sile na uvijek zvuči kao najbolja ideja ikad.

Prva stvar koja mu je zatrebala je kart kućne izrade (koji izgleda skoro jednako nesiguran kao i sam tornado) kojim je zavrtio okrugli kavez visine 6 metara. Rezultat je vatreni tornado nevjerojatne snage koji je, usput, zapalio hrpu vatrometa koje je Furze stavio na vrh. Znate...zato jer u videoprilogu očigledno nema dovoljno vatre.

Predivno, zar ne? Izvor: Društvene mreže / Autor: Colin Furze

Nasreću, eksperiment je završio bez žrtava. Uostalom, da se desilo išta drugo, ovu vijest biste vrlo vjerojatno čitali u Crnoj kronici. Stvarno - ako mislite da bi vam nešto ovakvo pošlo za rukom, molimo vas - nemojte.