pravomoćna presuda

Višestrukom prometnom prekršitelju trajno oduzet automobil

12.04.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Pravomoćnošću sudske presude trajno je i bez naknade oduzeto vozilo 47-godišnjem višestrukom počinitelju prometnih prekršaja koji je krajem prosinca u Svetom Ivanu Zelini alkoholiziran i bez vozačke dozvole sudjelovao u prometnoj nesreći, izvijestila je zagrebačka policija

U policiji kažu da je 47-godišnjak, 24. prosinca 2023. oko 17 sati, sudjelovao svojim hyundaijem u prometnoj nesreći, no iako ju nije skrivio vozio je s duplo većom koncentracijom alkohola od dozvoljene.

Utvrđeno je i da je vozio dok mu je na snazi bila ranije izrečena zabrana kao i da mu je vozačka dozvola bila oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnjaku je privremeno oduzeto vozilo, a pravomoćnošću i ovršnošću sudske presude od 26. veljače ove godine, vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist države.

Presudom mu je izrečena i uvjetna kazna zatvora od 60 dana uz jednogodišnji rok kušnje, novčana kazna od 350 eura, kao i zaštitna mjera zabrane vožnje na godinu dana.