istraga traje

Vinkovčanka uhićena jer je prijetila da će na školu baciti bombu

20.10.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Žensku osobu koja je u četvrtak u popodnevnim satima prijetila ispred Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima da će na školu navodno baciti bombu, uhićena je i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje, potvrdila je u petak vukovarsko-srijemska policija

Iz policije ne navode da je riječ o prijetnji bombom već samo o prijetnji koju je uhićena žena izrekla. "Što je točno i kome izrekla tek trebamo utvrditit", kazao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Iz Osnovne škole Bartola Kašića izvijestili su kako je u četvrtak u školskom dvorištu punoljetna ženska osoba izjavila, prema tvrdnjama nekoliko učenika, kako će baciti bombu na školu.

"Škola je preventivno odmah reagirala i izvijestila policiju koja provodi istraživanje. Škola je postupila prema Pravilniku i Protokolu te su naši učenici sigurni i mogu doći u školu. Pozivam ih sve da budu prisutni na nastavi. Nadležne institucije provode daljnje istraživanje”, navodi se u priopćenju ravnateljice škole Vlaste Pavlović Elez.

Iz policije poručuju kako će se više o cijelom događaju znati po okončanu kriminalističkog istraživanja.