teška nesreća

Umro 81-godišnjak na kojeg je u Labinu autom naletio 98-godišnjak

01.02.2022 u 12:12

Bionic
Reading

Umro je 81-godišnjak koji je stradao u prometnoj nesreći koja se u petak dogodila u Labinu kada je na njega na pješačkom prijelazu naletio osobni automobil kojim je upravljao 98-godišnjak s područja Labina, izvijestila je u utorak istarska policija.

Nesreća se dogodila kada se 98-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom hyundaijem pulskih oznaka Zelenicom, ulicom ispred stadiona NK Rudar, nije zaustavio na pješačkom prijelazu te je udario 81-godišnjaka koji je prelazio kolnik. Ozlijeđeni pješak prevezen je u pulsku bolnicu gdje je zbog teških ozljeda zadržan na liječenju gdje je jutros preminuo.

Protiv vozača mjerodavnome državnom odvjetništvu podnijet će se kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Prema informaciji istarske policije, 98-godišnji vozač ima valjanu vozačku dozvolu.

Kako bi se povećala sigurnost pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u cestovnom prometu, istarska policija apelira na sve sudionike uprometu da poštuju prometne propise i sigurnosna pravila.

Ove je godine tijekom siječnja na istarskim prometnicama stradalo ukupno devet pješaka. Dva pješaka su poginula, jedan je teže ozlijeđen, a šest pješaka ja zadobilo lakše ozlijede.

Budući da je prošle godine tijekom siječnja u prometnim nesrećama samo jedan pješak lakše ozlijeđen, policijski službenici će u narednom razdoblju provoditi pojačane aktivnosti kako bi se smanjilo stradavanja pješaka u prometu.