'REALIZACIJA KRIM-ISTRAGE'

[FOTO/VIDEO] Oglasila se policija o novoj akciji uhićenja u kojoj su pale Piruška Canjuga i bivša tužiteljica, povučena optužnica protiv Todorića

16.11.2021 u 08:42

Bionic
Reading

Policija i Uskok potvrdili su u utorak da od jutra provode akciju u kojoj su po neslužbenim podacima uhićeni bivša zagrebačka tužiteljica Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin te bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga

Novim kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na zagrebačkom području bit će obuhvaćeno više osoba - od čega je jedna osoba tada obnašala dužnost u tijelu kaznenog progona - a zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta i korupcije, izvijestilo je Ravnateljstvo policije na svojim internetskim stranicama.

Realizacija novog kriminalističkog istraživanja pokrenuta je nakon saznanja proizašlih iz ranije dovršenih kriminalističkih istraživanja iz rujna 2020. i travnja 2021. koje su Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i Uskok nastavili istraživati.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić/Pix

U nastavku akcije istražitelji će provoditi i dokazne radnje, navela je policija u priopćenju.

Policija nije otkrila identitete osumnjičenika, no iz izvora bliskih istrazi doznaje se da su u novoj akciji Uskoka u utorak uhićeni bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf te bivša članica uprave Agrokora Piruška Canjuga.

  • +4
Pretres stana Gorana Puklina koji je zajedno sa suprugom uhićen u USKOK-ovoj akciji Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Uz supružnike Puklin i Piruške Canjuge kojoj je bivša tužiteljica navodno preko supruga odavala podatke iz istraga koje su se protiv nje vodile zbog nezakonitosti u Agrokoru, uhićeno je još nekoliko osoba.

Zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović Visković kratko je potvrdio Hini uhićenje supružnika. "Oni jesu lišeni slobode, ali u ovom trenutku ne znam zašto", rekao je njihov odvjetnik Pavasović Visković, dodavši da ga je o uhićenju jutros obavijestila policija.

Piruška Canjuga Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Mirela Alerić Puklin radila je na predmetu Agrokor, a ostavku je podnijela nakon što je kod njezinog supruga u istrazi afere Janaf pronađeno oko četiri milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, prvoosumnjičenom u tom slučaju.

Tijekom dana policija bi trebala pretražiti domove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, nakon čega slijedi ispitivanje u Uskoku te odluka o pokretanju istrage i eventualno određivanju istražnog zatvora.

Povučena optužnica protiv Todorića

'Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu povuklo je danas optužnicu podignutu 14. rujna 2020. pred Županijskim sudom u Zagrebu protiv petnaestero okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznenih djela krivotvorenja. Državno odvjetništvo povuklo je optužnicu radi boljeg razjašnjenja stvari', stoji u priopćenju DORH-a.

Radi se o optužnici protiv Ivice Todorića, njegovih sinova, te 10 menadžera iz Agrokora.

Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

Optužena je i u glavnom slučaju protiv Todorića i njegovih suradnika koji su, prema još nepotvrđenoj optužnici, Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna.