zaprešić

Uhićen razbojnik koji je okrao maloljetnika

10.06.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je 28-godišnjaka pod sumnjom da je prije dva dana u večernjim satima na području Zaprešića maloljetniku ukrao kovani novac i potom mu zaprijetio da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ako mu ne donese novac ili elektroničku opremu

Osumnjičeni je prema policijskom izvješću počinio razbojništvo na štetu maloljetnika koji se u četvrtak oko 23,40 sati vraćao kući.

Terete ga da je prvo tražio novac od maloljetnika koji je uspio ući u dvorište svoje kuće nakon čega ga je prislonio uz ogradu, zgrabio torbicu te iz nje izvadio novčanik iz kojeg je otuđio kovani novac.

Osumnjičenom to nije bilo dovoljno pa je maloljetniku stavio nož pod vrat i naredio da mu preda svoj mobitel. Ni tada nije bio zadovoljan otuđenim pa je nastavio ozbiljno prijetiti maloljetniku da će ga usmrtiti i zapaliti mu kuću ako ne donese novac ili elektroničku opremu, utvrdila je policija.

Iz kuće su potom izašli članovi maloljetnikove obitelji vičući na osumnjičenog, dok ga je jedan od njih uspio uhvatiti za odjeću, ali se 28-godišnjak istrgnuo i mašući nožem pobjegao.

Policijski službenici uhitili su ga u petak ujutro nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je predan pritvorskom nadzorniku.