mučenje životinja

Udarao psa, prijetio policiji, pa završio u pritvoru

27.06.2023 u 11:55

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela ubijanje ili mučenje životinja, napad na službenu osobu te tri prijetnje jutros je priveden u pritvorsku jedinicu 33-godišnji hrvatski državljanina s prebivalištem u Njemačkoj, izvijestila je u utorak istarska policija

Riječ je o događaju od 22. lipnja oko 11 sati kada je policija zaprimila dojavu 25-godišnjakinje iz Pule kako nepoznata muška osoba na plaži na području Štinjana udara psa te da joj je, nakon što ga je upozorila na ponašanje, muškarac ozbiljno zaprijetio, a potom ju je i odgurnuo.

Po dolasku policije, 33-godišnjak je zajedno s psom odveslao na sup dasci te je time onemogućavao policijsko postupanje. Odbijao je postupati po naredbama policije i pritom im je upućivao ozbiljne prijetnje. U namjeri savladavanja otpora i protupravnog ponašanja muškarca policajci su ušli u more, a pomoć im je pružio i stariji muškarac s gumenom brodicom.

Kada se čamac približio supu, osumnjičeni je pokušao udariti upravitelja brodice te je izgubio ravnotežu i zajedno s psom upao u more. Policajac koji je bio na brodici spasio je osumnjičenog i psa i izvukao ih na gumeni čamac. Na putu prema obali, osumnjičeni je u jednom trenutku udario upravitelja brodice te su obojica pala u more. Nad 33-godišnjakom, koji je pružao aktivni otpor, policija je primijenila sredstva prisile, a tijekom postupanja osumnjičeni je glavom udario policijskog službenika, pri čemu se lakše ozlijedio.

Zbog stanja u kojem se nalazio, muškarac je prevezen u pulsku bolnicu, a nakon otpuštanja iz bolnice, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje. Psa su preuzeli djelatnici gradskog skloništa za životinje. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jutros priveden u pritvorsku jedinicu policijske uprave.

Budući da je kod sebe imao manju količinu kokaina i marihuane, muškarac je i novčano kažnjen radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a protiv njega se podnosi i optužni prijedlog radi drskog ponašanja, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.