obiteljsko nasilje

U Zagrebu uhićen muškarac čije izručenje traži Njemačka, brutalno prebio svoju ženu

14.08.2023 u 15:08

Bionic
Reading

U pitanju je obiteljsko nasilje koje se dogodio u Njemačkoj, a počinitelj je sada pronađen u Hrvatskoj. Ova vijest dolazi svega par dana nakon što je problem nasilja nad ženama i propusta sustava koji ne sankcioniraju počinitelje ponovno došao u fokus javnosti zbog krvavog pohoda fitness trenera u Gradačcu u BiH

Hrvatska policija uhitila je ovaj vikend 27-godišnjeg državljana Srbije čije izručenje zbog brutalnog premlaćivanja trudne supruge traži Njemačka, doznaje N1. Zločin za koji ga se tereti počinio je prije pet godina, a tek sada je realiziran Europski uhidbeni nalog, odnosno nasilnik je uhićen na području Zagreba.

N1 je iz upućenih izvora saznao detalje gnusnog događaja od prije pet godina u kojem je ponovno jedna žena bila žrtva svog partnera. Sve se događalo u stanu u jednom njemačkom gradu u kojem je par živio. Muškarac je tada imao 22 godine.

Njegova supruga dobila je potvrdu da je u drugom stanju, a kada mu je to kazala bez ikakvog opravdanog razloga nasrnuo je na nju. Tukao ju je nogama po cijelom tijelu. Jedan udarac zadao joj je i koljenom u glavu, da bi ju zatim nastavio udarati i po intimnim dijelovima tijela.

Od težine ozljeda nesretna žena izgubila je dijete. Zbog toga je njezin partner prijavljen za prouzročenje abortusa, kao i za nanošenje teških ozljeda.

Nakon što je pronađen u Zagrebu ovaj nasilnik priveden je na Županijski sud u Zagrebu kako bi se očitovao o navodima iz Europskog uhidbenog naloga što ga je izdala Njemačka. Doznajemo da je pristao na izručenje, pa mu je određen istražni zatvor u kojem će čekati predaju njemačkim vlastima.

Osoba koja izazove prekid trudnoće prema njemačkom Kaznenom zakonu može biti kažnjena s maksimalno tri godine zatvora, dok se za nanošenje teških ozljeda može izreći kazna do pet godina zatvora.