SUDAR U SLAVONIJI

Od posljedica teške prometne nesreće preminula 18-godišnjakinja

24.09.2023 u 07:46

Bionic
Reading

Jedna je osoba preminula od posljedica zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko pola sata prije ponoći, javio je Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave požeško-slavonske, piše portal Požega.eu

U prometnoj nesreći gotovo potpuno je uništen osobni automobil Opel Astra, koji se oko 23:30 sati na cesti Požega-Mihaljevci sudario s golfom. Tada je prema prvim informacijama bila službena potvrda da su stradale četiri osobe koje su prevezene na pružanje liječničke pomoći u Opću županijsku bolnicu Požega.

Unatoč višesatnim naporima liječnički tim požeške bolnice nije uspio spasiti mladi život jer su bile preteške ozljede kod 18-godišnjakinje, javlja Požega.eu.

Policija je javila da je 18-godišnji vozač, koji je upravljao Opelom požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio na travnatu bankinu i potom se vratio na kolnik te u zanošenju vozilom prešao na suprotnu prometnu traku.

Tom prilikom je na desnu bočnu stranu Opela prednjim dijelom naletio Golf požeških registarskih oznaka, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena kao i putnica iz Golfa starosti 21 godinu i putnici iz Opela starosti 15 i 17 godina, dok je 18-godišnja putnica iz Opela od posljedica ozljeda preminula u kolima Hitne pomoći.

Protiv 18-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.