USKOK U AKCIJI

U Dalmaciji u tijeku privođenja Hrvata i Talijana: Švercali prstace, ježince i trpove

19.07.2022 u 12:01

Bionic
Reading

USKOK i MUP izvijestili su o privođenju pripadnika zločinačke organizacije sastavljene od hrvatskih i talijanskih državljana u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji

'Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije, a odnose se na više hrvatskih i talijanskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', stoji u priopćenju USKOK-a.

MUP je izvijestio sljedeće: 'Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - Služba Split u suradnji s Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv okoliša u sastavu zločinačkog udruženja.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba, državljana Republike Hrvatske i Italije. U tijeku su uhićenja te provođenje više dokaznih radnji na području više policijskih uprava i to PU splitsko-dalmatinske, šibensko-kninske te zadarske', navode iz MUP-a.

Kako javlja Telegram, kazneno djelo zbog kojega su uhićeni jest izlov i krijumčarenje prstaca, ježinaca i morskih krastavaca, tzv. trpova.

Uskoro opširnije