recidivisti

Trojici neodgovornih vozača u Zagrebu kazne u iznosu od gotovo 60 tisuća kuna

10.06.2022 u 13:31

Bionic
Reading

Trojica vozača po brzom postupku kažnjeni su u prometu zbog počinjenih prekršaja

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine oko 21.30 sati, 38-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Popovečkom ulicom u Sesvetama u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg te vozilom kojem je istekla registracija za više od 15 dana. Vozač je uhićen i priveden na Općinski sud u Sesvetama. Zbog počinjenih prekršaja, vozač je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 3 mjeseca.

Istog dana, 8. lipnja oko 23.10 sati, 26-godišnji recidivist upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Rudolfa Kolaka u smjeru zapada. Kontrolom vozila i vozača je utvrđeno kako nesavjesni vozač upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola  od 1,46 g/kg te s vozilom kojem je istekla registracija za više od 15 dana. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu okrivljeni vozač je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000,00 kuna i zabrana upravljanja motornim vozilom za „B“ kategoriju u trajanju od 6 mjeseci.  

Istog dana, pola sata kasnije, 27-godišnji recidivist upravljao je osobnim automobilom te kontrolom kod Grižanske utvrđeno je da upravlja bez položenog vozačkog ispita i nije koristio sigurnosni pojas. Prilikom kontrole odbio je test na drogu i kod sebe nije imao nikakav dokument. I ovaj nesavjesni vozač je uhićen i priveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Proglašen je krivim zbog počinjenog prekršaja te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 21.200 kuna.