policija upozorava

Ovaj tjedan čak šest slučajeva naleta na divljač u prometu oko Rijeke

10.06.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Na području Kraljevice, Kukuljanova i otoka Krka vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači, dok je na šumskom području u Opatiji divlja svinja udarila u osobno vozilo

Ovaj tjedan na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je šest sudara sa životinjama na cesti.

Na području Kraljevice, Kukuljanova i otoka Krka vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik. Uz navedene, evidentiran je i sudar na prometnici kod šumskog područja Pavlovca u Opatiji gdje je divlja svinja udarila u osobno vozilo.  

U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 17.500 kuna.  

Policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost na neočekivanu pojavu divljači izvan naselja. Napominju k tome da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.