apel pomorske policije

Split: U samo četiri dana 12 kazni zbog prekršaja na moru

11.06.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Postaja pomorske policije Split u samo četiri dana, od 4. do 8. lipnja, sankcionirala je 12 prekršaja na moru, zbog čega su prekršitelji morali platiti po 400 eura novčane kazne, doznaje se u utorak u splitskoj policiji

Uz to su sankcionirali prekršaje vezane uz prekrcaj putnika, neposjedovanje police osiguranja, dokumenata i drugog člana posade.

U policiji napominju kako je Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe u unutarnjim morskim vodama i teritorijalnom moru Hrvatske, te načinu i uvjetima obavljanja nadzora i upravljanja pomorskim prometom normirano da motorne brodice i brodice na mlazni pogon (skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i sl) mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale, i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati.

Prilikom upravljanja gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Apeliramo na sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru. Policijski službenici Pomorske policije Split tijekom ljeta samostalno i u suradnji s Lučkom kapetanijom, uz redovne poslove pomorske policije nastaviti će nadzirati pomorski promet, poručuju iz splitske policije.