akcija europola

Rekord u susjedstvu: U BiH zaplijenjeno 73 kilograma kokaina vrijednosti milijun eura

17.08.2022 u 16:26

Bionic
Reading

Vlasti u Bosni i Hercegovini zaplijenile su u srijedu 73 kilograma kokaina vrijednosti više milijuna eura što je jedna od najvećih otkrivenih količina ove droge u zemlji nakon okončanja rata

Kokain je bio krijumčaren s drugom robom koja je uvezena u BiH, a otkriven u akciji koja je provedena uz pomoć partnerskih agencija država Europske unije i Europola. Po nalogu Tužiteljstva BiH, pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminalitet ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su otkrili drogu kokain u jednome skladištu.

„Radi se o jednoj od najvećih zapljena opojne droge kokaina u postdejtonskoj BiH, a vrijednost zapljenjenih narkotika na ilegalnom narko tržištu iznosi više milijuna eura“, naveli su u priopćenju Tužiteljstva BiH. Dodali su kako se istraga provodi u suradnji s partnerskim agencijama.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti međunarodnog krijumčarenja kokaina. 

Vlasti BiH posljednjih mjeseci uhitile su više osoba povezanih s kriminalnim miljeom, uglavnom trgovinom narkoticima nakon što su uz pomoć partnerskih policijskih agencija uspjeli dešifrirati poruke koje su posredstvom aplikacije SKY koristili brojni kriminalci. Po navodima medija u zaštitu krijumčarenja droge uključeni su i brojni političari, pripadnici policijskih agencija, tužitelji.