incident na cesti

Rabijantna suvozačica u Sukošanu napala dvojicu policajaca i lakše ih ozlijedila

25.03.2023 u 19:00

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari te nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjena prekršaja

Policija je priopćila da su u noći sa četvrtka na petkk u Sukošanu policijski službenici u ophodnji su uočili automobil Ford zadarskih registarskih oznaka koji se u vožnji nije držao sredine svoje prometne trake te su ga zaustavili svjetlosnim signalima.

'Utvrđeno je kako vozilom upravlja 49-godišnji hrvatski državljanin. Daljnjim postupanjem vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje i test na droge, a pri tom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, vozač se pokušao udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile.

Negodujući zbog policijskog postupanja, iz automobila je izašla 44-godišnja putnica koja je vrijeđala i omalovažavala, a potom i fizički nasrnula na policijske službenike udarajući ih rukama i nogama, uslijed čega je oštetila ručnu radio vezu policijskog službenika. Vozač i putnica su dovedeni u službene prostorije policije.

Liječničkim pregledom, policijskim službenicima utvrđene su lakše tjelesne ozljede, dok 49-godišnjak i 44-godišnjakinja nisu ozlijeđeni', navela je policija. 

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog napada na policajce i oštećenja tuđe stvari. 

Nakon toga odvedena je u pritvor. Vozač automobila je pak zbog  počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, jučer tijekom dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.