oglasila se policija

[FOTO/VIDEO] Cure detalji krvavog pohoda na području Karlovca: Rastrojeni umirovljenik ubio bratića, ranio susjeda pa pokušao zapaliti vlastitu kuću

16.09.2022 u 21:15

Bionic
Reading

Jedna osoba pronađena je mrtva, a jedna ozlijeđena u naselju Lemić Brdo na području Karlovca nakon što je policija zaprimila dojavu o pucnjavi, a osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem pod nadzorom je policije

'Danas nešto prije 18.30 policija je zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u naselju Lemić Brdo, grad Karlovac. Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski timovi te je zatečena jedna mrtva i jedna ozlijeđena osoba. Policijski službenici postupanjem na terenu ubrzo su u mjestu Lemić Brdo pronašli osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te je navedena osoba pod nadzorom policije.

Ubojstvo u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Jutarnji list

Na terenu ne postoji nikakva opasnost za građane i mještane navedenog naselja. Na mjestu događaja slijedi daljnje postupanje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, a nakon utvrđenih činjenica i nadopuna ove informacije', priopćila je policija.

Radio Mrežnica izvijestila je da je u sumanuti oružani pohod krenuo stariji muškarac naoružan automatskim oružjem. Sve je počelo oko 18.30 sati, kad su čuli hici, a vrlo brzo ispostavilo se da je pucao stariji muškarac.

Policija je brzo opkolila područje, stigla je i hitna, no ranjenom muškarcu nisu mogli prići jer počinitelj nije bio pod kontrolom policije. Neslužbeno doznaju da je počinitelj uhićen oko 20.45 sati, nakon što su na teren stigli pripadnici ATJ Lučko.

  • +3
Ubojstvo na Lemić brdu u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Jedna od mještanki rekla je za Jutarnji list kako je ubojica Ivica P., umirovljenik koji je i do sada pravio probleme. Danas je, čini se, "pukao" do kraja, uzeo je automatsku pušku išao po selu i pucao po kućama i automobilima.

'Kažu mi da je izrešetao četiri-pet kuća i nekoliko automobila. Ubio si je bratića koji živi preko puta njega Stjepana L. (69) i ranio Stjepana P. par kuća dalje. On živi usred sela, ja sam na kraju, ali je došao do moje kuće i sve redom rešetao. Brat mi kaže da su pobjegli na kat, cijela četveročlana obitelj, tako su se spasili, ubio bi i njih', govori prestrašena mještanka. Kazala je da je i ranije znao pucati iz oružja, zbog čega je i ranije dolazila policija.

Nakon večerašnjeg krvavog pohoda, ubojica je pokušao zapaliti i vlastitu kuću.

'On je ljubomoran na svoju ženu, od jutros su se tukli njih dvoje. Bio je pijan, a prije nego što su ga uhvatili zapalio je svoju kuću pa zapjevao 'Gori gora, gori borovina', kazala je jedna mještanka za Dnevnik.hr.

U naselju Lemić Brdo u pucnjavi jedna osoba ubijena a jedna ranjena, policijski očevid je u tijeku Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Prema osobi koja se dovodi u vezu s večerašnjom pucnjavom na području Lemić Brda (Karlovac) u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a druga je ranjena, postupali su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko, izvijestili su iz policije. Odmah po zaprimanju dojave o pucnjavi Policijska uprava karlovačka žurno je uputila na teren policijske timove (pripadnike temeljne, kriminalističke i interventne policije). S obzirom na informacije da je osoba i dalje naoružana upućen je alarm Antiterorističkoj jedinici Lučko koja je prema Karlovcu uputila više taktičkih timova. Pripadnici ATJ Lučko izvršili su zadatak za 40 minuta (vrijeme od trenutka alarmiranja do svladavanja osobe).

ATJ Lučko navalnim vozilom Gurka privode osobu osumnjičenu za pucnjavu na području Lemić Brda Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP