DEKANIĆ U PROBLEMU

Procurili detalji iskaza vozača koji je snimio županov udes: 'Znao sam da će biti zataškavanja'

03.11.2023 u 20:47

Bionic
Reading

U nedavno podignutoj optužnici protiv vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića i još pet osoba za koje se sumnja da su mu pomogle u zataškavanju prometne nesreće lani na Uskrs, citiran je i iskaz vozača koji je te noći snimio Dekanićev udes.

Dekanić je te noći pijan upravljao službenim automobilom županije. Sletio je s kolnika i udario u parkirano vozilo, no kako bi se sve zataškalo krivnju za udes preuzeo je njegov rođak. U zataškavanju su, također prema optužnici, sudjelovali i lokalni policajci, a N1 donosi detalje iskaza vozača koji je snimio sudar.

'Uočio sam jedan osobni automobil koji je potpuno prešao na moj kolnički trak, te sam jedva izbjegao sudar. Morao sam sići s ceste. Nakon toga sam se okrenuo i krenuo za tim automobilom jer sam pomislio da je vozaču možda pozlilo ili da je pijan. Htio sam ga zaustaviti. Međutim, on je skrenuo u lijevo i udario u drugi automobil. Rekao mi je da ne zovem policiju i da će se sve riješiti. Bile su tamo i tri žene. Jedna je očito bila vlasnica oštećenog vozila. Ona mi je tihim glasom rekla da je ovaj vozač Damir Dekanić. Tada sam ga i je prepoznao. Imao sam osjećaj da ga se ova žena boji', rekao je vozač.

  • +9
Damir Dekanić izlazi iz pritvora u travnju 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

On tvrdi da je potpuno siguran da je upravo Damir Dekanić upravljao tim automobilom, jer je vidio da je na vozačevom mjestu bio aktiviran zračni jastuk, dok na suvozačevom to nije bio slučaj.

'Cijelo vrijeme župan je ponavljao da će se sve riješiti i tražio da se ne zove policija. Primijetio sam na njemu da je vidno pijan. To se vidjelo po načinu na koji je izlazio iz automobila, po njegovim pokretima, kako se držao za automobil, ali i po njegovom govoru. Ja i djevojka smo na mjestu nesreće bili nekih pet minuta, a nakon što smo otišli nazvao sam policiju i prijavio nesreću', opisao je.

U iskazu je rekao i kako se pola sata kasnije vratio na mjesto nesreće jer je imao osjećaj da će biti zataškana, zbog čega je odlučio sve snimiti, a snimku je poslao u grupu na jednoj društvenoj mreži. Isto je ponovila i njegova djevojka koja je također ispitana tijekom istrage, a oboje su dali izjavu i novinarskoj ekupi RTL-a kojoj su opisali što se događalo na cesti kraj Cerne.