ispitani svjedoci

Pripuz pušten iz istražnog zatvora

30.11.2023 u 20:50

Bionic
Reading

Poduzetnik Zoran Pripuz osumnjičen u aferi kampovi na Murteru pušten je u četvrtak iz istražnog zatvora u Splitu, a ukidanje te mjere uskoro se očekuje i za ostalo dvoje osumnjičenika.

Pripuzu, koji je investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru ukinut je istražni zatvor jer je sudac istrage Županijskog suda u Splitu ispitao sve svjedoke na okolnosti njegovog dijela kaznene odgovornosti.

Još je ostalo nekoliko svjedoka koji treba ispitati pa bi na slobodu uskoro trebali biti pušteni bivša službenica za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije Neda Livljanić te poduzetnik Darijo Filipi.

Bivša službenica Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove na što su je poticali Pripuz i Filipi kako bi im se omogućilo pružanje ugostiteljskih usluga u ilegalnim kampovima na Murteru.

Poduzetnici prema sumnjama Uskoka nisu ispunjavali uvjete niti su imali dokumentaciju za pružanje usluga.

Istragom su obuhvaćeni i Boris Kulušić te Eduard Maržić, no za njih tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor.

Zoran Pripuz Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Na ispitivanju u splitskom Uskoku koje je uslijedilo nakon prošlotjednog uhićenja, pretresa i prikupljanja drugih dokaza, Livljanić se branila šutnjom dok su ostali negirali krivnju.