živahno u lipnju

Pijani muškarac priveden zbog urlikanja, susjedi mislili da se radi o životinji

27.08.2023 u 16:14

Bionic
Reading

Muškarac iz Velike Gorice je uhićen nakon što je pijan na ulici neartikulirano vikao i nerazgovijetno galamio nakon ponoći.

Prema presudi, sve se dogodilo potkraj lipnja oko 50 minuta nakon ponoći u mjestu Šišinec na području Lekenika ispred kućnog broja 33, piše Danica.

“Muškarac je narušavao javni red i mir na način što je u alkoholiziranom stanju u koncentraciji od 1,74 promila neartikulirano vikao i galamio, te na taj način remetio normalno odvijanje noćnog odmora građana, čime je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira”, naglasila je sutkinja.

Muškarac iz Velike Gorice nije se odazivao pozivima suda pa mu je suđeno u odsutnosti. Policajac koji je došao na poziv uznemirenih građana svjedočio je kako je vikao i galamio u noćnim satima na javnom mjestu i na taj način remetio noćni mir građana.

Muškarac je ispuštao neartikulirane glasove pa su stanari u prvi tren pomislili da je riječ o nekoj životinji. No, kasnije se ispostavilo kako je u pitanju pijani muškarac.

Sutkinja ga je kaznila s 40 eura i 20 eura troškova prekršajnog postupka. No, od kazne mu se oduzima dan proveden u policijskom pritvoru, što iznosi 40 eura. Presuda je nepravomoćna.