ZAROBLJEN IZMEĐU LIMOVA

Pijani vozač zabio se u radnika Čistoće, spašavali ga vatrogasci. Oglasili se iz bolnice

10.02.2024 u 09:14

Bionic
Reading

U stravičnoj nesreći noćas oko 1.20 sati teško je ozlijeđen djelatnik Čistoće

U njega se, kako doznaje Jutarnji list, zabio vozač Opel Astre zagrebačkih oznaka na Ilici na području Kustošije te ga je priklještio o kamion Čistoće.

Na mjesto užasa odmah je pristigla Hitna pomoć, a potom i vatrogasci koji su morali osloboditi čovjeka zarobljenog između dva lima.

Noga mu je teško nastradala, doznaje Jutarnji list Odvezli su ga odmah u bolnicu, ali još nije poznato jesu li mu uspjeli spasiti nogu. Vozač je odveden u policijsku postaju na triježnjenje nakon što je pao na alkotestu.

Kad pristigne policiji i bolnička dokumentacija ozlijeđenog muškarca, kompletirat će se kaznena prijava protiv krivca sudara kojeg će potom predati pritvorskom nadzorniku.

Oglasila se i policija

'Danas, 10. veljače oko 1.25 sati, 47-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg u organizmu upravljao osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernom kolničkom trakom Ilice u smjeru zapada.

Dolaskom do kućnog broja 334, nije prilagodio brzinu kretanja te je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio teretnog vozila komunalnog poduzeća marke Iveco zagrebačkih registarskih oznaka kao i na 58-godišnjeg zaposlenika koji se nalazio na stražnjoj stepenici teretnog vozila kojim je upravljao 45-godišnjak, a koji je u trenutku prometne nesreće bio zaustavljen radi utovara otpada pri čemu su na vozilu bila uključeni pokazivači smjera i rotaciona svjetla.

U prometnoj nesreći 58-godišnjak je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkoj bolnici sestre milosrdnice dok je 47-godišnjak lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Sveti Duh', izvijestila je zagrebačka policija.

Nije životno ugrožen

'Djelatnik Čistoće zadobio je otvoreni prijelom potkoljenice. Noćas je operativno zbrinut, primarno zbog potencijalnih komplikacija vanjskom fiksacijom i obradom rane. Čeka ga još najmanje jedna operacija da bi se to definitivno zbrinulo, kada koža bude dopuštala.

Sada je u tijeku daljnja obrada. Neurocirkulatorni status tog stopala i funkcija prstiju su uredni. Nije životno ugrožen. Ono što su potencijalne komplikacije su, ne daj Bože, infekcija i kompartment sindrom zbog čega sada pratimo stanje cirkulacije i oticanje eventualno te noge', rekao je za HRT Nenad Somun, voditelj dežurne službe Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice.